Positief nieuws bij Erpe-Mere United: nieuw punt op zak en een pak contractverlengingen

16-01-2023

Toveren in het voetbal kan niet. Erpe-Mere United blijft onderaan bengelen in tweede nationale A en de kansen om het behoud te verzekeren zijn zeer klein geworden. Toch was er dit weekend goed nieuws. De ploeg pakte in de burenstrijd met Wetteren een punt en een behoorlijk aantal contractverlengingen werden bekendgemaakt.

Mogelijk zal het gelijkspel tussen Erpe-Mere United en Wetteren meer gevolgen hebben voor de bezoekers dan voor de thuisploeg. United behaalde een zesde punt in dit kampioenschap (één overwinning en drie gelijke spelen). Wellicht zal dat ene puntje niet veel uitmaken in de eindafrekening, maar het is zonder meer een positief gegeven. Het toont aan dat de spelersgroep - ondanks de laatste plaats - blijft knokken. Kenneth Laurent bracht Erpe-Mere kort na de rust op voorsprong. Wetteren ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er acht minuten later via Makekula Mitu Muendele. Die 1-1-score bleef tot het einde van de match op het bord staan..

Contractverlengingen

Intussen wordt er achter de schermen werk gemaakt van de ploeg voor volgend seizoen. Ploegen met degradatiezorgen moeten vaak een leegloop vrezen, maar dat blijkt bij Erpe-Mere United geenszins het geval te zijn. Nogal wat spelers verlengden hun contract en in de meeste gevallen gaat het om effectieve kernspelers. Sportief verantwoordelijke Steven Lammens geeft een overzicht. "Robbe De Sloover, Jonas Bambust, Tommy De Kegel, Michiel Van Dorpe, Thomas Van Der Haegen, Kenneth Laurent, Jimmy Hendrickx, Maarten Matthijs en Tom Lammens verlengden allemaal hun contract met één jaar. Gianni Delmoitié, Thibeau Beerens en kapitein Bryan Vinck tekenden zelfs voor twee seizoenen bij. De verbintenissen met Joran Bliki en Michiel Ricour worden niet verlengd. Zij zoeken een andere club. Met de overige spelers wordt de komende dagen nog verder onderhandeld."

Eerste nieuwkomer

Intussen kondigde de club de komst aan van een eerste versterking. Steven Lammens bevestigt. "Matteo Vancutsem is de eerste nieuwkomer. Hij komt over van SK Denderhoutem. Matteo is een vierentwintigjarige centrale verdediger (1m92) die ook als centrale middenvelder kan gebruikt worden. Hij studeert in Gent voor bio-ingenieur en genoot zijn opleiding bij Tubeke (zes jaar) en KV Oostende (drie jaar). De voorbije drie seizoenen pikte hij op stilstaande fasen regelmatig zijn doelpuntje mee bij Denderhoutem."

Ploegen en doelpunten

Erpe-Mere: Godijn, Delmoitié, Dikanda, De Kegel, Van Der Haegen (65' Hendrickx), Rodrigo De Oliveira, Lammens (30' Laurent), Beerens, Kabera, Vinck, Mulume.
Wetteren: Steelant, Vandekerckhove (67' Telen), Lamrani Makhloufi, Makekula Mitu Muendele, Van Calenbergh, Heymans, Dangremont, De Caigny (60' Willemyns), Van Hoecke, Vispoel, Van Laere.
Doelpunten: 50' Laurent (1-0), 58' Makekula Mitu Muendele (1-1).
Geel: Van Calenbergh, De Kegel, Delmoitié.Erik Vandeweyer
Bron: HLN.be