“We hebben het onszelf moeilijk gemaakt”

31-10-2022

Erpe-Mere United heeft op eigen veld het onderspit moeten delven tegen Olsa Brakel. Door de 2-3-nederlaag blijft de fusieploeg op de laatste plaats hangen in tweede nationale A. Het ergste is dat deze nederlaag helemaal niet nodig was. In een dramatische eerste helft hing het elftal al na een kwartier in de touwen.

Wie te laat kwam op de Steenberg, was gezien. In het duel tussen Erpe-Mere United en Olsa Brakel stond het na zestien minuten al 1-3! Bij United was men duidelijk ongeconcentreerd, want na vijf minuten had men al twee tegentreffers moeten incasseren. Kort voor de rust kwam er nieuwe hoop voor de thuisploeg, toen Daniel Rodrigo De Oliveira de aansluitingstreffer lukte. Intussen stond Brakel overigens al met tien man na de uitsluiting van Lambrecht. In de tweede helft kreeg Erpe-Mere voldoende kansen om puntengewin te verantwoorden. Het vizier stond evenwel niet goed gericht.

Daniel Rodrigo De Oliveira

Met twee doelpunten had Daniel Rodrigo De Oliveira de held van de namiddag moeten worden. Het pakte echter helemaal anders uit. "Het is moeilijk om aan te stippen waar het juist fout is gelopen voor ons. Feit is wel dat we het onszelf moeilijk hebben gemaakt. Wie na vijf minuten tegen een 0-2-achterstand aankijkt, kan niet stellen dat hij attent uit de startblokken schoot. Tot twee keer toe kwamen we terug in de match. In de tweede helft kregen we genoeg kansen om aanspraak te maken op minstens een punt. Toen Brakel met tien man viel, leek dat een voordeel te worden. In het voetbal hebben we al genoeg gezien dat een man meer op het veld niet altijd synoniem is voor meer kansen. Het zat ons ook niet echt mee, want op zich was ons spel niet slecht."

Rustig blijven

Na de winst van vorige week tegen Torhout had Daniel Rodrigo De Oliveira op meer gehoopt. "In balbezit moeten we proberen om rustiger te spelen, we moeten dan meer tot voetballen komen in plaats van zaken te willen forceren. Het is spijtig dat onze goede prestatie van vorige week geen verlengstuk heeft gekregen. Met een zes op zes hadden we echt voeling kunnen krijgen met de andere ploegen. Nu geraken we onderaan niet weg."

BRON: HLN.BE