Zuinige zege voor zwak Aalst, Erpe-Mere opnieuw onderuit met kleinste verschil

15-10-2022

Een opnieuw bruisend Pierre Cornelisstadion bleef zaterdag op zijn honger in een derby met een creativiteit missend Aalst en een sterk georganiseerd Erpe-Mere dat niet voor de doelmond geraakte. Een terechte strafschop besliste de wedstrijd.

Lammens strandde met een vroege poging op thuisportier Swinnen. Aan de overzijde mikte De Vriendt over. Op pass van George kopte Dekuyper op de buitenkant van de paal in een gesloten derby. Na een penaltyfout van Delmoitié op Dekuyper ging de bal terecht op de stip en Van Den Eynde zette die feilloos om. Dekuyper draaide zich nog eens knap vrij, maar knalde over. Meer had een povere derby niet te bieden.

Straffe penaltyreeks

Arne Van Den Eynde trapte de eerste strafschop van het seizoen feilloos tegen de touwen en zette zijn straffe penaltyreeks verder nadat de box-to-box vorig seizoen vanop de stip een zeven op zeven liet optekenen. "Op training trap ik nochtans nooit penalty's. Je kan dat volgens mij ook niet oefenen omdat een wedstrijdsituatie anders is dan op training. Het komt er vooral op aan om de zenuwen onder controle te houden en geconcentreerd achter de stip te staan. Bij Aalst miste ik wel eens een strafschop in de oefenmatch tegen Lokeren, maar in een officiële competitie miste ik nog nooit. Dit seizoen was het trouwens lang wachten op een eerste strafschop terwijl de bal al meermaals op de stip kon, maar de scheidsrechters telkens deden alsof hun neus bloedde."

Van Den Eynde beaamde de zwakke Aalsterse teamprestatie. "Er was te weinig beweging en dan vraag je om problemen tegen een defensief ingestelde tegenstrever. Een derby blijft ook speciaal. Voor Erpe-Mere was deze wedstrijd de match van het seizoen. Een hecht defensief blok ontwrichten is ook geen lachertje." Van Den Eynde kreeg voor deze wedstrijd een meer centrale rol en smaakte dat wel. "Voorheen speelde ik vaak op de flank. Ik stond nu op positie acht naast Samuel Fabris en kreeg zo een meer offensieve rol. Ik werd opgeleid op positie acht en trek me daar wel uit de slag."

Intussen rukte Aalst op naar de tweede plaats. "RC Gent ging verrassend zwaar de boot in en ook Petegem verloor. Op Dikkelvenne moeten we onze zegereeks verderzetten, al moeten we dan wel uit een ander vaatje tappen. Het kon tegen Erpe-Mere wel anders uitdraaien indien die kopbal van Dekuyper wel tegen de touwen ging."

Voor Daniel Rodrigo De Oliveira betekende de derby een terugkeer naar het stadion waar hij tien jaar geleden voor het laatst de Aalsterse kleuren verdedigde. "Het werd geen succes. Ik stond voorin op een eiland en kreeg geen enkele kans. Aalst was gewoon te sterk. Na een wedstrijd tegen Patro Eisden verliet ik destijds Aalst voor een avontuur in Saoedi-Arabië. Het was er vaak puffen met wedstrijden in een temperatuur van meer dan veertig graden, maar ik scoorde er negen goals in acht wedstrijden. Ik heb wel wat heimwee naar die mooie periode in Aalst. In januari werd ik nog eens gepolst voor een overgang, maar nadien bleef het windstil. Met Erpe-Mere staan we voor een hele uitdaging in de degradatiestrijd."

BRON: HLN.BE
Wim Redant