Eerste punt in tweede nationale van Erpe-Mere United tegen Gullegem voelt aan als nederlaag

25-09-2022

Vierennegentig minuten lang leek Erpe-Mere United op weg naar een meer dan verdiende eerste seizoensoverwinning. Ver in blessuretijd scoorde Gullegem echter de gelijkmaker. Hoewel het eerste punt een feit was, zat iedereen bij de thuisploeg begrijpelijk toch in zak en as.

In de eerste drie competitiematchen leek Erpe-Mere United een scorend probleem te hebben. Sportief manager Steven Lammens verklaart. "De competitie is nog maar enkele weken ver, maar toch zitten we al met een volle ziekenboeg. Mulemu liep een verrekking op. Ook Van Der Haegen sukkelt met een spierblessure. In het geval van Lammens en Van Den Meersch gaat het zelfs om een scheur. Eerstgenoemde mag de trainingen wel hervatten. Voor Callebaut is de situatie nog vervelender. Hij liep in het begin van de voorbereiding een enkelletsel op. Dat is genezen. Dario hervatte, maar kreeg last van de knie. Nader onderzoek is nodig. Hij zit momenteel wat in de put, omdat hij zich nog niet kon bewijzen na zijn transfer. Bij al die geblesseerden zitten nogal wat aanvallend ingestelde en creatieve spelers. Het hoeft dus niet te verbazen dat het moeilijker is om de weg naar doel te vinden."

Gullegem

In de eerste helft eiste Gullegem de bal op, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Erpe-Mere speelde goed georganiseerd en probeerde er op het gepaste moment goed uit te komen. Het leidde tot drie doelkansen voor Rodrigo De Oliveira in het eerste halfuur. Kort voor de rust mocht Laurent van dichtbij de score openen. Terecht. Na de rust werd Vancraeyveldt uitgesloten na handspel. United controleerde de partij, maar tot kansen leidde dat niet meer. Vanuit het niets lukte doelman Vanderbeken na een corner diep in blessuretijd de gelijkmaker.

De Kegel

Als ouderdomsdeken stond Tommy De Kegel de pers te woord. "Dit verhaal voelt pijnlijk aan. We speelden twee punten kwijt. Onverdiend. Na de rust vergaten we te voetballen. Toch kreeg Gullegem geen enkele kans tot die allerlaatste minuut. Ik probeer toch het positieve te onthouden. De nul is van het bord en dat is mentaal belangrijk. Bovendien lieten we op het veld ook goede zaken zien."

Ploegen en doelpunten

Erpe-Mere: Godijn, Vinck, Delmoitié, Van Dorpe, De Kegel, Rodigo De Oliveira, Laurent (84' Cuyvers), Thibaut, Michiel Piers, Kabera (79' Hendrickx), Beerens (90' Ricour).

Gullegem: Vanderbeken, Coopman (46' Moenens), Vansuypeene, Dekiere (69' Boguhe), Henneuse, Dhondt, Van De Wiele, Vancraeyveldt, Notebaert, Decoster (81' Cuvelier), Doornaert.

Doelpunten: 36' Laurent (1-0), 94' Vanderbeken (1-1).

Geel: Van Dorpe, Piers, Vansuypeene.

Rood: Vancraeyveldt (G), Henneuse (G).

BRON: HLN.BE
Erik Vandeweyer