"Klassering weerspiegelt niet het gebrachte spel"

21-09-2022

Zondag neemt Erpe-Mere United het in eigen huis op tegen Gullegem. De ploeg gaat op zoek naar de eerste punten in tweede nationale A. De tegenstander kon evenmin al winnen dit seizoen, maar speelde wel twee keer gelijk. Zonder aan onderschatting te doen, moet United in staat zijn om iets te oogsten.

Nederlagen tegen Dikkelvenne, Oudenaarde en Westhoek zorgen ervoor dat Erpe-Mere United na drie speeldagen nog altijd puntenloos onderaan staat. Dramatisch is dit niet, leuk evenmin. Gianni Delmoitié bewaart de kalmte. "De cijfers zijn wat ze zijn natuurlijk, maar ons spel is best in orde. Wie ons zag spelen tegen Dikkelvenne en Oudenaarde, zal onmiddellijk beamen dat we meer verdienden dan een nipte nederlaag. Het verschil was telkens minimaal. In beide matchen had ik het gevoel dat we zouden winnen als we dat ene doelpuntje konden maken. Dat gebeurde niet."

"Enkel tegen Westhoek was het minder. Vooral in de eerste helft liepen we constant achter de feiten aan. Het leek wel alsof we met schrik op het terrein stonden na de twee eerdere nederlagen. We moeten er in ieder geval over waken dat die schrik niet verlammend werkt. Na de rust was er tegen Westhoek op dat vlak beterschap. De klassering weerspiegelt niet het gebracht spel."

Weinig tegendoelpunten

Gianni Delmoitié ziet nog een pluspunt. "In drie wedstrijden moesten we slechts drie tegendoelpunten toestaan. Op zich is dat een behoorlijke statistiek. Het bewijst dat er wel een organisatie op het veld staat. Op dit moment ontbreekt het ons gewoon aan efficiëntie vooraan. Versta me niet verkeerd, ik wijs niet naar de spitsen. We weten dat die allemaal hun doelpunt kunnen meepikken. Dat hoeven ze niet te bewijzen. Op dit moment zit het gewoon even offensief niet mee."

"Gullegem is een ploeg uit de rechterkolom. Er moeten dus zeker mogelijkheden zijn. Dan zullen we wel opnieuw het niveau van de eerste twee matchen moeten halen. Op Maarten Matthijs kunnen we niet meer rekenen. Hij is op wereldreis vertrokken. Hopelijk recupereren we wel Tom Lammens en Thomas Van Der Haegen. Zij brengen de ploeg toch creativiteit bij."

BRON: HLN.BE