ERPE-MERE UNITED PROMOVEERT NA ZEGE TEGEN PELT NAAR TWEEDE NATIONALE

07-05-2022

Hoe eigenaardig kan voetbal zijn! Pelt had ambitie om te promoveren, maar moet na de 3-1 nederlaag tegen Erpe-Mere vrezen. United had als zesde in de reguliere competitie aanvankelijk geen promotieambities. Toch mogen de Erpe-Merenaren het volgend seizoen in tweede nationale proberen waar te maken.

Voor Erpe-Mere United kon de match nauwelijks beter beginnen. Na amper twee minuten had Van Den Meersch een prachtige individuele actie in huis die hij afrondde met een knal tegen de touwen. Halverwege de eerste helft kwam United goed weg, toen een bal tegen de kruising belandde. Toch bleef de thuisploeg voor de rust het initiatief in handen houden. Matthijs mocht alleen op doelman Swinkels afgaan, maar besloot naast. Een krul van Beerens ging over doel. Op slag van rust verdubbelde Van Den Meersch de voorsprong. In de bestuurskamer klonken verschillende geluiden. Bij de thuisploeg stelde men dat men zonder stress kon spelen. Aan Peltse zijde leken de zenuwen dan weer strak gespannen te staan en haalden te veel spelers hun gebruikelijke niveau niet. Bij de Limburgers verwees men ook naar het kleine terrein dat de spelers niet gewoon waren.

Tweede helft
​Na de herneming leek Pelt orde op zaken te stellen. Ella Ella kopte snel de aansluitingstreffer tegen de touwen. In de daaropvolgende vier minuten volgden nog drie goede kansen. Op aangeven van Van Den Meersch kon Matthijs de bevrijdende 3-1 scoren. De veer brak bij Pelt en de thuisaanhang mocht aan een feestje beginnen denken. United promoveert in zeven jaar tijd van tweede provinciale naar tweede nationale. Mitchell Van Den Meersch schoot zijn ploeg met twee doelpunten en een assist naar de promotie.
"Bij mijn eerste goal vroeg ik me af waarom de scheidsrechter niet meteen de goal toekende. De bal was duidelijk over de lijn geweest. Nadien bleven we het betere spel hebben. Ik denk dat weinig mensen hadden verwacht dat ons seizoen op deze manier zou eindigen, maar alle spelers toonden zich deze week ambitieus. Met Aalst proefde ik al eens beperkt van tweede nationale, maar dit is anders. We hebben het zelf afgedwongen."

Erpe-Mere: Godijn, Delmoitié, Van Dorpe, De Kegel, Lammens (55' Beeckaert), Tackaert (79' Dikanda), Matthijs, Van Den Meersch (65' Hendrickx), Beerens (79' Piers), Kabera, Vinck.
Pelt: Swinkels, Van De Kerkhof, Adriaans, Geebelen, Mulder, Meeus, Bostanci, Palmans, Ponet, Vandenputte, Ella Ella.

Doelpunten: 2' Van Den Meersch (1-0), 41' Van Den Meersch (2-0), 46' Ella Ella (2-1), 63' Matthijs (3-1).

Geel: Van Dorpe, De Kegel, Tackaert, Geebelen, Vandenputte.