Erpe-Mere United kansloos onderuit tegen Lokeren-Temse: “Tegen deze ploeg verliezen is geen schande”

03-10-2022

Erpe-Mere United heeft dit weekend niet kunnen stunten tegen Lokeren-Temse. De ploeg moest negentig minuten lang de wet van de sterkste ondergaan en ging finaal met 3-0 ten onder. Bij United kan men de nederlaag in een juist perspectief plaatsen. Het is niet in Lokeren dat de punten moesten geoogst worden. Anderzijds blijft de ploeg voorlopig op de laatste plaats hangen.

Trainer Levi Jacobs ging na afloop van het duel niet op zoek naar goedkope excuses. Zijn reactie is duidelijk. "We hebben op geen enkel moment aanspraak kunnen maken op puntengewin. Natuurlijk, het bleef lang 1-0. Dan hoop je dat een stunt misschien toch nog net zal kunnen lukken. Kort voor de rust kregen we ook een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen en dan was het misschien een andere match geworden. Toch mag die gedachte niet meespelen in de eindbeoordeling. In alle spelonderdelen was de thuisploeg beter. Tegen deze ploeg verliezen is geen schande. Hun derde doelpunt illustreerde dat duidelijk. Gewoon een wereldgoal! Niemand is blij met dit puntenverlies. Tegelijk beseffen we dat we niet op Lokeren-Temse ons kampioenschap moesten redden. Vijf jaar geleden speelde Lokeren nog in eerste klasse tegen Club Brugge en Anderlecht. Op dat moment voetbalden wij tegen buurtploegen in tweede provinciale. Ook de budgetten van beide teams kunnen niet met elkaar vergeleken worden. Zij konden een speler als Casagolda meer dan zeventig minuten lang op de bank houden."

Duur leergeld

De conclusie blijft dat Erpe-Mere United met één op vijftien geen goede start heeft meegemaakt. Levi Jacobs knikt instemmend. "In de voorgaande matchen werden we nooit weggespeeld. Als we op de eerste speeldag het verdiende punt hadden gepakt tegen Dikkelvenne (1-0-verlies, red.), had dat de groep meteen vertrouwen kunnen geven. Op Westhoek zag je dat dit vertrouwen er aanvankelijk niet was. Na de rust gingen we wel voetballen en dan zag je plots dat we wel degelijk kunnen voetballen. Tegen Gullegem hadden we steeds de drie punten moeten pakken. Eén foutje in de laatste minuut kostte ons de winst. Het zijn pijnlijke momenten die wellicht bij een promovendus horen. De komende weken nemen we het op tegen Cercle Brugge en Eendracht Aalst. Andermaal worden het twee zware klussen, maar dit zijn daarentegen wel de matchen waarom we vorig seizoen wilden promoveren."

BRON: HLN.BE
Erik Vandeweyer