Erpe-Mere United - KSV Oudenaarde 0-1

12-09-2022

KSVO haalt het na spannende slotfase

Met een krappe zege tegen Erpe-Mere United (1-0) zette KSC Dikkelvenne de competitie in. Net na de rust zorgde centrale verdediger Maxime De Smet met het hoofd op vrije trap van Lilian Bochet voor de enige goal.

Na de geweldige opener van vorige week tegen KM Torhout, moest KSVO opnieuw de weide in tegen een promovendus. Fusieploeg Erpe-Mere United verloor vorige week met het kleinste verschil op SC Dikkelvenne. Zij wilden in hun eerste wedstrijd van het seizoen de nul van het bord vegen.

Kansen, maar geen goals voor KSVO eerste helft
Bij KSVO zagen ze geen wijzigingen in vergelijking met vorige week, noch op het wedstrijdblad, noch in de basis. Met Jesse Martens wordt voorlopig nog geen risico genomen. Het stadion op de site Steenberg mag dan wel zitplaatsen en een scorebord ontbreken, toch hing er een aangename sfeer rond het stadion en dat had ook alles te maken met het lekker nazomerweertje. De wedstrijd begon voorspelbaar met KSVO dat meteen naar voor trok en de thuisploeg, die op het toch wel smalle kunstgrasveld, een stevige verdedigende gordel optrok. KSVO kreeg meteen 2 goede kansen. Demets probeerde het met een hard en botsend schot, doelman Godijn redde knap. Even later een vrije trap op een heel interessante plek: Mézine zag zijn poging afwijken in hoekschop. Onze topschutter werd even later aangespeeld op links, maar zag zijn schot stranden op de vuisten van Godijn. Aan de overkant noteerden we pas rond het kwartier een eerste doelpoging. Het harde schot van Kabera ging niet zo ver over doel. Mézine, heel aanwezig in de beginfase, trapte uit nipt buitenspel ook nog eens op de bovenkant van de lat. Aan de overkant moest Verbrugge goed zijn doel verlaten om een knappe pass naar Rodrigo De Oliveira te onderscheppen. Het meeste gevaar kwam toch van KSVO. Demets vond opnieuw Godijn op zijn weg en een typische plaatsbal van Mézine ging maar nipt naast de verste paal. Na de drankbreak, was het opnieuw KSVO dat dicht bij de openingstreffer kwam. Na een nieuwe hoekschop werd het schot van Demets op de lijn gered door Van Dorpe en in de rebound, kregen noch Heirwegh, noch Mingiedi de bal voorbij de thuisverdedigers. Op slag van rust kopte Heirwegh nog een hoekschop over. Rusten werd gedaan zonder doelpunten, in een helft waar KSVO toch de dominante ploeg was en de beste kansen kreeg.

Afzien in de slotfase
Zou het lukken in de 2de helft voor KSVO? Demets zette zich alvast knap door op links, maar zijn strakke lage voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. Trainer Tom Langhendries had zijn pionnetjes goed neergezet en het was moeilijk voor KSVO om een opening te vinden. Van Herreweghe probeerde het dan maar vanop afstand, niet zo ver naast. Op het uur kwam het kantelmoment van deze match. De geblesseerde Van Der Haegen moest naar de kant en zijn vervanger Hendrickx haalde meteen verschroeiend uit. Zijn schot ging centimeters naast. Meteen een aanval van KSVO en via Mézine kwam de bal bij Demets, die De Buysscher het straatje in stuurde. Oog in oog met de doelman, maakte Casper het even eenvoudig als geniaal af (0-1). Het moeilijkste was voorbij voor KSVO, dat dacht men toch. Erpe-Mere moest nu zijn egelstelling verlaten en trok ten aanval, wat voor KSVO natuurlijk meer ruimte gaf. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en toen Rodrigo De Oliveira na een knappe actie vernietigend uithaalde, was er dé redding van de match door Verbrugge. Onze doelman duwde het harde schot via de vingertoppen op de bovenkant van de lat. De rebound van Hendrickx verdween via een Oudenaards lichaamsdeel in hoekschop. Dit was het signaal voor de thuisploeg om uit te pakken met powerplay in een sterk slotoffensief. KSVO geraakte nauwelijks nog uit de omknelling. Enkel Heirwegh kon nog eens dreigen, na een slim steekpasje van De Buysscher. Doelman Godijn weerde het gevaar af. Rodrigo De Oliveira trapte niet ver naast en Beerens lukte nagenoeg vanop de doellijn bijna een wereldgoal, na een half mislukte voorzet, die maar net naast de verste kruising buitenging. Het laatste wapenfeit was voor KSVO. De ingevallen Van Wambeke infiltreerde in de zestienmeter en ging neer na een contact met een verdediger. Mogelijk te weinig voor een strafschop, maar Robin, kreeg geel voor een schwalbe...

EM United: Godijn, Vinck, Delmoitie, Van Dorpe, De Kegel (43' Bliki), Van Der Haegen (60' Hendrickx), Rodrigo De Oliveira, Laurent, Matthys (46' Thibaut), Piers Michiel (80' Beerens) en Kabera

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Gallo, Mestdagh, Vandenheede, Mingiedi, Heirwegh (80' Van De Wiel Novinchanova), De Buysscher (91' Van Wambeke), Mézine en Demets (75' Vercauteren)

Doelpunt: 60' 0-1 De Buysscher (Demets)

Gele kaarten: Delmoitie (EMU), Heirwegh, Mingiedi, Vandenheede en van Wambeke (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref Florian Stove, AR1 Jari Volckerick, AR2 Stijn Mertens

BRON: KSV OUDENAARDE