Levi Jacobs maakt zich met Erpe-Mere United op voor degradatietopper

26-11-2022

Zaterdagnamiddag gaat Erpe-Mere United op zoek naar een tweede zege in de nieuwe thuishaven op Steenberg. Geplaagd door blessurepech liet coach Levi Jacobs in Oostkamp twee spelers debuteren met Arnold Muleme en Lionel Zikhale. Ook zaterdag wordt het nog puzzelen voor de geplaagde coach.

"Muleme kwam over van Sint-Niklaas en is hersteld van blessure", laat coach Levi Jacobs weten. "Zikhale was al langer aan de slag bij ons, maar beschikte niet altijd over vervoer waardoor hij trainingen miste. Dat probleem lijkt nu van de baan. Thibaut, Laurent en Bambust liggen in de lappenmand en Van Den Meersch zette zichzelf buitenspel. Van Der Hasselt werkt aan zijn comeback na een kruisbandletsel. Hendrickx was ziek en Rodrigo De Oliveira bezeerde zijn middenvoetsbeentje op training."

Jacobs zit met een rapport van 4 op 36 opgescheept, maar staat niet ter discussie bij het bestuur. "We wisten waar we voor stonden. Detailfouten worden nu afgestraft. We bouwden een ploeg voor derde afdeling en worden nu geconfronteerd met het grote niveauverschil in de tweede afdeling, waar we op profs botsen. Iemand als Sylla vertegenwoordigt bij Jong Essevee een marktwaarde van 150.000 euro, waarmee hij het tienvoudige waard is van onze volledige kern. We gingen toen in op de vraag van Zulte Waregem om de wedstrijd te verplaatsen van zaterdag naar zondag en werden de sigaar, want Jong Essevee viste de bankzitters van de A-ploeg op. Profclubs houden niet altijd rekening met het klassement. Zo kregen de profspelers verlof en beet een verzwakt Jong Essevee in het zand tegen Torhout. Jong Cercle liet vorig seizoen de eer aan de Young Reds van Antwerp om de plaats in eerste nationale in te nemen, maar zint nu blijkbaar wel op de promotie."

Tegen KRC Harelbeke staat er druk op de ketel om het seizoen te redden. "Met Harelbeke en Wetteren volgt een belangrijk tweeluik. Zonder pech en arbitrale fouten stonden we nu niet op de laatste plaats. Door de slechte resultaten sluipt er nu wel wat schrik in de gelederen. Een zege tegen Harelbeke zou soelaas kunnen brengen."

Sneller, technischer en steviger

Bestuurder Renaat Gits leidde de fusie in goede banen en staat pal achter de coach. "Het bestuur wilde liever afzien van de promotie, maar de spelers beslisten er anders over. Jacobs is een rustige coach die goed omspringt met de situatie. Het gaat nu sneller, technischer en steviger. Onze laatste plaats verwondert niemand. De grootste uitdaging voor onze coach is nu de groep scherp houden. In die optiek zou een zege tegen Harelbeke wonderen kunnen doen. Ik wil de groep geen extra druk opleggen, maar een 4 op 39 zou nefast zijn voor het competitievervolg."

Gits volgt ook het stadiondossier op, maar beseft dat de nabije toekomst op Steenberg ligt. "Het is wel jammer dat we zaterdag al om 14.30 uur moeten aftrappen, want er werden intussen lichtmasten geplaatst, die eerst nog een update moeten krijgen. Intussen kreeg de kantine een opfrisbeurt en werd die gezellig ingericht. Ons nieuwe stadion op de locatie van FC Mere betrekken we hopelijk binnen drie jaar, al kan dat ook een jaartje extra aanslepen."


Wim Redant
nieuwsblad.be