Zulte-Waregem B - Erpe-Mere United

06-11-2022

Tommy De Kegel met Erpe-Mere United naar Zulte Waregem B: "We beseffen dat we op een hoger niveau spelen"

Zondagnamiddag gaat Erpe-Mere United op bezoek bij de beloften van Zulte Waregem. De hekkensluiter in tweede nationale A gaat er op zoek naar een tweede seizoenszege, zodat de kloof met de hoger gerangschikte tegenstanders gedicht kan worden. Zulte Waregem B staat na negen speeldagen op de zesde plaats.

De promotie naar tweede nationale in mei kwam onverwacht voor Erpe-Mere United. Er werd gevreesd voor aanpassingsproblemen aan de hogere reeks en die kwamen er ook. Toch is er week na week beterschap op de Steenberg en is er nog altijd reden tot positivisme.

Als ancien in de groep kan Tommy De Kegel (33) een en ander rustig plaatsen. "Het was deze zomer allemaal nieuw voor ons. Een nieuwe ploeg, nieuwe accommodatie, nieuwe reeks. We beseffen dat we op een hoger niveau spelen. Dat wilden we bij de promotie ook allemaal. Het probleem is dubbel. We scoren niet gemakkelijk. Als we dan zoals thuis tegen Brakel toch een keer kunnen scoren, moet je altijd punten overhouden. Dat gebeurde niet."

Er is dus een tweede probleem. "Op stilstaande fasen krijgen we te gemakkelijk doelpunten tegen. We werken daaraan. De ene keer valt een bal verkeerd, de andere keer wordt een afspraak niet nageleefd. Wanneer je dan na vijf minuten tegen een 0-2-achterstand aankijkt, weet je dat het een moeilijke namiddag wordt. Zowel offensief als defensief moet dat laatste stapje gezet worden. Het is dus een collectieve opdracht."

Veel enthousiasme

In welke mate weegt de vier op zevenentwintig op de spelersgroep? Tommy De Kegel is duidelijk. "Op dit moment niet. De sfeer in de kleedkamer is uitstekend. Er wordt niet gekankerd op elkaar. Uiteraard wil iedereen meer punten, maar je merkt dat er nog altijd veel enthousiasme zit in ons spel. Ik verwijs opnieuw naar de wedstrijd tegen Olsa Brakel. Hoewel we in die match op een bepaald moment tegen een 1-3-achterstand aankeken, bleef iedereen er vol voor gaan tot het laatste moment. Conditioneel staan we allemaal ook op punt. Daar ligt het probleem niet. We moeten gewoon eens wat meeval hebben. Een zege op Zulte Waregem kan een nieuwe start inluiden."

BRON: HLN.BE
Erik Vandeweyer